VEGAANINEN PITSA
Monipuolisen herkullinen pitsa syntyy hernejauhoisesta pohjasta, jonka päälle lisätään itsetehtyä tomaattisosetta, cashew-hamppulevitettä ja hamppupestoa muiden lempilisukkeiden kera.
Nam.
PITSAPOHJA
½ dl hamppuproteiinia
2 dl hernejauhoa
2,5 dl vettä
1 rkl rypsiöljyä
½ tl suolaa
½ tl rouhittua kuminaa
PITSAN PÄÄLLE
tomaattisosetta
kesäkurpitsaa
pannulla paistettuja siitakesieniä
kirsikkatomaatteja
kuivattua tomaattia
punasipulia
cashew-hamppulevitettä juustoksi
hamppupestoa
Paista viipaloidut sienet pannulla. Lämmitä uuni 225-asteiseksi. Valmista pitsapohja. Levitä taikina leivinpaperiselle pellille ja paista esilämmitetyssä uunissa 15 minuuttia. Ota pitsapohja uunista ja lisää siihen tomaattisose, sienet, kesäkurpitsaviipaleet, kuivatut tomaatti- ja kirsikkatomaattiviipaleet sekä suikaloitu punasipuli. Laita pitsa takaisin uuniin 8–10 minuutiksi. Lisää uunituoreen pitsan päälle hamppupestoa ja cashew-hamppulevitettä.
Suositus: nauti kylmennetyn hamppujääteen kera.
Muutos: voit korvata hernejauhon käyttämällä 1 dl kikhernejauhoa ja 1 dl tattarijauhoa.
Gluteeniton
, laktoositon
, soijaton
, vegaaninen