Jyväs-Hampun kotimaisia hampunsiemeniä saa paahdettuna ja idätettynä. Näistä molemmat ovat uskomattoman herkullisia ja lyövät laudalta raa’at siemenet mennen tullen. Maun lisäksi paahtaminen ja idättäminen vaikuttavat positiivisesti myös muihin siemenen ominaisuuksiin.
Paahtamisen ansiosta siemenistä tulee herkullisen pähkinäisiä, jolloin niitä voi hyödyntää pähkinän tavoin. Erityinen etu tästä on pähkinäallergisille, jotka voivat turvallisesti käyttää hampunsiementä saamatta niistä oireita.
Idättämisen etuna taas on se, että siemenet sulavat ruoansulatuskanavassa paremmin ja näin ollen myös ravintoaineita imeytyy enemmän. Idätetyt siemenet maistuvat erilaisilta kuin paahdetut, mutta aivan yhtä herkullisilta!
Siemenet kruunaavat minkä tahansa ruoan tai salaatin (kts. Appelsiinisalaatti) sekä antavat maukkautta vaikkapa puuroon ja ja mysliin (kts. Ketomysli). Myös itsetehdyt myslipatukat (kts. Hamppuiset myslipatukat) saavat maukkautta ja hyviä ravintoaineita hampunsiemenistä. Siemeniä napostelee mielellään myös ihan sellaisenaan!
Ota testiin Jyväs-Hampun paahdetut ja idätetyt hampunsiemenet ja selvitä, kumpi niistä on sinun suosikkisi!