Kategoriat
RESEPTIT välipala

Hamppuiset myslipatukat

1 dl Kaurahiutaleita

1 dl Hamppuhiutaleita

1 dl Kuivattuja marjoja/hedelmiä oman maun mukaan

0,5 dl Pähkinöitä oman maun mukaan

25 g Kookosöljyä

25 g Voita

(jos et pidä kookosöljyn mausta, rasvana voi käyttää myös pelkästään (50g) margariinia tai voita)

n. 0,4 dl hunajaa

2-3 rkl Paahdettuja hampunsiemeniä

Sulata kookosöljy ja voi kattilassa miedolla lämmöllä. Rouhi sillä välin pähkinät karkeiksi paloiksi. Lisää rasvan joukkoon hunaja. Voit laittaa aluksi vähemmän hunajaa ja maistella valmista seosta, jotta tulee itselle sopivan makeaa. Sekoita joukkoon kuivatut marjat/hedelmät, pähkinät sekä kaura- ja hamppuhiutaleet.

Painele massa mahdollisimman tiiviiksi suorakulmioksi leivinpaperilla vuorattuun astiaan. Paista 200 asteisessa uunissa n. 15 min, että saa kauniisti väriä. Ripottele kuuman massan päälle reilusti paahdettuja hampunsiemeniä ja painele niitä lusikalla, jotta ne tarttuvat paremmin pintaan.

Anna jäähtyä kokonaan ja leikkaa varovasti halutun kokoisiksi paloiksi. Pysyy parhaiten koossa jääkaappikylmänä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *