Hamppuöljy

Jyväs-Hampun hampunsiemenöljy on kylmäpuristettua kasviöljyä, joka sisältää runsaasti omega-3-, omega-6- sekä omega-9-rasvahappoja. Monityydyttymättömiä rasvahappoja öljyssä on 90 % rasvan määrästä (vertailuksi oliiviöljyssä määrä on noin 10 %). Hampunsiemenöljyn nostaa ylivertaiseksi tuotteeksi sen sisältämät gammalinoleenihappo (GLA 4 %) ja stearidonihappo (SDA 2 %), jotka ovat elimistölle erityisen tärkeitä.

KÄYTTÖ
Hampunsiemenöljyä voi nauttia sellaisenaan. Se soveltuu myös salaattiin, salaattikastikkeen pohjaksi, marinadeihin, dippeihin tai levitteisiin. Se sopii erinomaisesti monien arkiruokien sekaan kuumennuksen jälkeen lisättynä, esim. peruna-, riisi-, ja pastaruokiin. Sopivassa suhteessa öljy antaa miedon hampun maun ja aromin ruokaan, mutta ei dominoi liikaa.

Hamppuöljyä ei suositella kuumennettavaksi yli 160-asteiseksi, jolloin siihen muodostuu transrasvoja.

SÄILYTYS
Hamppuöljyn välttämättömien rasvahappojen takia on suositeltavaa säilyttää tuote viileässä, alle 8°C, lämpötilassa ja valolta suojattuna.

Hämppuöljyä voi käyttää myös ihon ja hiusten hoidossa.

Suositeltava päiväannos: 1–4 rkl

tuotteemme

Hampunsiemenöljy
10 € / pullo (0,25 l)

Hampunsiemenöljy, savunmakuinen
6 € / 100 ml
14 € / pullo (0,25 l)

RAVINTOAINEET

OMEGA-3 JA OMEGA-6 IHANTEELLISESSA SUHTEESSA
Ainut öljy, joka sisältää luonnostaan rasvahapot omega-3 (alfalinoleenihappo, ALA 22%) ja omega-6 (linoleenihappo, LA 56%) ihanteellisessa suhteessa 1:3. Yhdestä ruokalusikallisesta hamppuöljyä saa päivittäisen suosituksen (2 g) omega-3-alfalinoleenihappoa (ALA). Oikeassa suhteessa nautittuna rasvahapot toimivat elimistön eduksi. Useimmista elintarvikkeista saadaan liikaa omega-6-rasvahappoa (esim. 14:1), joka muuttuu kehossa rasvaksi. Käyttämättömän omega-3-rasvahapon keho poistaa nopeasti.

Ravintosisältö 100g
Energia: 828 kcal/3464kJ
Rasva: 82 g
– josta tyydyttynyttä: 8,0 g
– josta kertatyydyttymättömät: 10 g
– monityydyttymättömät: 72,4 g
Hiilihydraatit: 0 g
– josta sokeria: 0 g
Omega-3: 17,8 g
– Alfa-linoleenihapo (ALA 16,7 g)
– Stearidonihappoa (SDA 1,1 g)
Omega-6: 54,5 g
– Linoleenihappo (LA 50,9 g)
– Gammalinoleenihappo (GLA 3,6 g)
E-vitamiini: 6,1 mg

Alkuperämaa: Suomi
Ominaisuudet: laktoositon, gluteeniton, vegaaninen, lisäaineeton