FAQ

Tässä muutamia usein kysyttyjä kysymyksiä:

SISÄLTÄVÄTKÖ HAMPPUTUOTTEET HUUMAUSAINEITA?

Jyväs-Hamppu saa raaka-aineensa kotimaisesta Finola-öljyhampusta. Tällä ravinnoksi käytettävällä hamppulajikkeella ei ole päihdyttäviä ominaisuuksia. Käyttämämme öljyhamppu ei sisällä THC:tä.


MITEN HAMPPUA VOI KÄYTTÄÄ?

Olemme listanneet yleisemmät hampun käyttömahdollisuudet tänne. Hamppu taipuu elintarvikkeena lähes mihin vain, joten sen käytössä ainoastaan mielikuvitus on rajana. Uusia käyttötapoja voi kehittää omien mieltymysten mukaan.


TUOTTEISSANNE KÄYTETTY HAMPPU ON VILJELTY ILMAN KASVINSUOJELUAINEITA JA KEMIALLISIA LANNOITTEITA, MUTTA MIKSI NE EIVÄT OLE LUOMUA?

Öljyhampun viljelyssä ei saa käyttää kasvinsuojeluaineita. Osalla hamppupelloistamme on voimassa oleva luomusopimus, mutta pellot ovat vielä luomun siirtymävaiheessa. Sopimusviljelijöillämme on myös tavanomaisesti viljeltyjä peltoja.


MITKÄ TUOTTEISTA OVAT GLUTEENITTOMIA?

Jyväs-Hampun tuotteista gluteenia sisältää vain hamppulastut, joissa on käytetty vehnää. Muut tuotteemme ovat gluteenittomia. Tuotteemme on valmistettu tilassa, jossa käsitellään vehnää.


MITKÄ TUOTTEISTA OVAT VEGAANISIA?

Jyväs-Hampun tuotteista vegaanisia tuotteita ovat kaikki muut tuotteet paitsi kaakaokuorrutetut hampunsiemenet, joissa on käytetty hunajaa.


MIKSI KÄYTÄTTE PAKKAUSMATERIAALINA MUOVIA?

Teemme paljon työtä löytääksemme ekologisia pakkausmateriaaleja tuotteillemme ja tiedostamme muovin globaalin ongelmallisuuden. Muovipakkaukset, joita pääasiassa käytämme, on elintarvikekäyttöön soveltuvia kierrätetystä muovista valmistettuja pakkauksia. Elintarvikepakkauksissa on huomioitava monia tekijöitä, kuten säilyvyys, materiaalien turvallisuus, kuljetettavuus, helppo käsittely sekä kierrättäminen. Näiden seikkojen vuoksi olemme vielä toistaiseksi valinneet muovin. Seuraamme markkinoille tulevia uusia pakkausmateriaaleja. Muovi on mahdollista korvata heti, kun löydämme sopivan pakkausmateriaalin.

Toiveemme myös kuluttajien suuntaan on, että tuotteemme sisältänyt muovipakkaus huuhdotaan ja viedään muovinkeräykseen. Tällöin se pääsee kiertoon ja käyttöön uudelleen.

Yritämme myös päästä panttipakkausten käyttöön ja vakioasiakkaille suosittelemme tuomaan käytetyt pullot, purkit ja rasiat takaisin uudelleenkäyttöä varten.


MITEN JYVÄS-HAMPPU HUOMIOI YHTEISKUNTAVASTUUN?

Jyväs-Hamppu on Suomen Hampputuotteet Oy:n tuoteperhe. Yritys on 100-prosenttisesti paikallisessa omistuksessa. Yrityksemme tarjoaa taloudellisen tilanteen mukaan töitä mahdollisimman monelle. Tarjoamme reilun hinnan alkutuottajille sekä osallistumme aktiivisesti koko lähiruokatoimintaa kehittäviin hankkeisiin.

Pääraaka-aineena käyttämämme hampun viljelemme itse ilman kemiallisia lannoitteita ja kasvinsuojeluaineita ympäristöä kunnioittavasti. Valmistamme ja pakkaamme tuotteemme itse. Käytämme pääasiassa kotimaisia raaka-aineita ja suosimme luomua. Ideologiamme on toimia mahdollisimman paikallisesti. Yhtiömme ei harrasta verokikkailua.

Tavoitteena on lisäksi saada koneita ja laitteita paikallisilta toimittajilta ja räätälöidä niitä yhteisiin tarpeisiin useamman ruoantuottajan kanssa.

Tällä hetkellä kehitämme lähiruokajärjestelmää Lähiruokakontti-hankkeen kautta, jolla lisätään alkutuottajan ja jalostajan taloudellista osuutta ja poistetaan ruokakaupan osuus. Näin tekijöille jää riittävästi rahaa säädylliseen elantoon.


MITKÄ OVAT KESTÄVÄN KEHITYKSEN LINJAUKSENNE?

Pyrimme tuottamaan kaikki tuotteemme vegaanisina, jolloin ne sopivat mahdollisimman monelle. Tällä hetkellä ainoastaan kaakaokuorrutteinen hampunsiemen sisältää lähellä tuotettua hunajaa. Emme osta epäeettisiksi tiedetyiltä yrityksiltä tuotteita tai palveluja. Pyrimme suosimaan lähellä tuotettua ja minimoimaan kuljetukset. Valmistusprosesseista ei jää yli hyödyntämiskelvotonta materiaalia. Pyrimme jatkuvasti säästämään energiaa, vettä ja muita käyttämiämme luonnonvaroja. Minimoimme paperinkulutuksen ja valitsemme kierrätyspaperin aina kun mahdollista. Suuren osan kalustosta, laitteista ja tarvikkeista olemme hankkineet käytettynä ja kierrätettynä.


Mikäli et löydä vastausta etsimääsi kysymykseen, voit olla suoraan meihin yhteydessä: info [ät] jyvashamppu.fi