Categories
breakfast lisukkeet RECIPES snack

Ruissämpylät

5 dl lämmintä vettä

1 pussi kuivahiivaa

2 tl suolaa

1 rkl sokeria

0,5 dl öljyä

4 dl ruisjauhoja

2 dl hemp protein

5,5 dl vehnäjauhoja

Sekoita veden joukkoon hiiva, suola, sokeri ja öljy. Lisää ruisjauhot ja hamppuproteiini. Lisää vehnäjauhoja samalla, kun alustat taikinaa (n. 10 min). Taikina saa jäädä tahmaiseksi, kunhan se jotenkuten irtoaa kulhosta. Ripottele päälle jauhoa ja anna nousta leivinliinan alla lämpimässä paikassa 45 min.

Ota taikina kulhosta ja jaa se jauhojen avulla (näin ei pitäisi tarttua käsiin) sopivan kokoisiksi paloiksi. Pyörittele sämpylöiksi ja anna kohota pellillä liinalla peitettynä vielä vähintään 15 min. Paista 225 asteessa n. 15 min ajan (paistoaika voi vaihdella!). Pohjan tummumisesta saa aika hyvän kuvan siitä, milloin sämpylät ovat kypsiä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *