Kategoriat
levitteet lisukkeet RESEPTIT

Vinegretti

Ohje herkulliseen kotitekoiseen sitruunavinegrettiin, jossa käytetään raaka-aineena terveellistä kotimaisesta finola-siemenestä kylmäpuristettua hamppuöljyä. Tästä saat hyvät rasvahapot helposti ja herkullisesti.

Tässä ohje hamppuöljystä tehtävään helppoon ja herkulliseen hamppu-sitruunavinegrettiin. Tarvitset tähän pienen salaatinkastikepullon, johon valmis kastike tulee, raastinraudan, sekä pienen pienen suppilon, jonka avulla raaka-aineet saadaan ujutettua pulloon sisälle.

Hamppu-sitruunavinegretti


0,5 dl kylmäpuristettua hamppuöljyä
0,2 dl luomusitruunasta puristettua sitruunamehua
0,2 dl omenaviinietikkaa
0,5 tl suolaa
0,5-1 tl mustapippuria
1 rkl luomusitruunasta raastettua sitruunan kuorta
2 tl dijon sinappia.

Raasta sitruunan kuorta raastimen tiheällä sivulla ja laita suppilon avulla salaatinkastikepulloon. Mittaa muut aineet ja lisää ne yksitellen myös pulloon suppilon avulla. Laita pulloon korkki ja sekoita voimakkaasti. Jätä maustumaan ja vinegretti on valmis.

Käytä salaatinkastikkeena, mausteöljynä, leivän päällä tai dippinä patongille.

Ja ei kun herkuttelemaan – nam !

PS. Tähän ohjeeseen riittää hyvin myös pienempi pullo, jonka löydät täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *